KACIGA OD SADA OBVEZNA I NA ROMOBILU

Blog

ABUS kacige – sigurnost i stil

Datum objave: 13. 04. 2016.

Upoznali smo ABUS kao tvrtku koja svoj uspjeh gradi kroz sigurnost, pouzdanost i kvalitetu. Iste principe koji su ih doveli u svjetski vrh ponude biciklističkih artikala primjenili su i na linije biciklističkih kaciga koje su dizajnerskim rješenjima i postojanošću u upotrebi potvrdile njihov visoki status. Iako je odluka o nošenju kacige stvar osobnog izbora za najveći broj biciklista, dvojbe oko korisnosti već dugo nema. 

Prošla su vremena kada je trebalo razlagati i dokazivati svrhovitost nošenja kacige na biciklu. Cijeli svijet koristi bicikle u prijevozu, rekreaciji ili sportu, a statistike govore o relativno malom broju ozbiljnih ozljeda koje su posljedica vožnje na biciklu. Međutim, kada se dogodi ozljeda, najpogođeniji dijelovi tijela su ruke i – glava. Ozljede ruku su uglavnom bez cjeloživotnih posljedica dok je sa glavom problem veći a posljedice u – na sreću – malom postotku slučajeva teške.

Gradski biciklisti i kacigu

Ti su podaci podloga za globalnu pojavu nošenja kacige tokom vožnje na biciklu, a zadnjih godina ta pojava prerasta u naviku baš tamo gdje je i najčešće najpotrebnija, a to znači u uvjetima prometa. Poizvođači kaciga dugo su dizajnirali svoje modele za sportaše, pa je omasovljenjem gradskog bicikliranja tržište bilo opskrbljeno uglavnom sportskim modelima koji nisu bili dobro prihvaćeni od ljudi koji su svoj automobil u gradu zamijenili biciklom. ABUS je tu uskočio sa linijama kaciga prilagođenog dizajna za gradske uvjete i potrebe vozača koji drugačije žive svoje kilometre na biciklima. U prometu je važno da imate dobar pregled okoline, slobodu okretanja glave kako biste kontrolirali promet, a da pri tome u odijelu ili haljini i sačuvate svoj osobni stil ili ga čak unaprijedite.

Primarna funkcija kacige uvijek ostaje zaštita u slučaju pada ili sudara, pa je ABUS svoje modele iznad svega podredio tome. Kao specijalisti za sigurnost, razvili su tehnologije proizvodnje koje tome i najviše doprinose, znajući da nošenjem kacige ne smiju narušiti bilo koji od onih faktora koji su doveli do odluke da auto ostane u garaži. Dakle, neosjetne težine, najbolja moguća ventilacija, najugodniji sustavi za prilagodbu veličine, najjednostavnije stavljanje i skidanje, dizajni koji od vas ne čine profi-sportaša u odjelu. Mnogo je žena koje su godinama odbacivale kacigu upravo zbog sukoba stilova i drastičnog  narušavanja izgleda.

ABUS je svojim linijama URBAN i HYBAN ponudio gradskim biciklistima modele koji su se ubrzo potvrdili na tržištu kao poželjni. Namjenjeni svakodnevnoj upotrebi, oni nude dodatnu sigurnost jer na stražnjoj strani kacige imaju ugrađenu LED bljeskalicu.

Potpuno inovativni dizajn i upotreba vrhunskih materijala čine ove kacige idealnim izborom, a izbor boja i varijanti potvrditi će to među muškarcima kao i među ženama.

Izuzetno robustan i izgledom jednostavan model gradske kacige je PEDELEC, koji uz LED bljeskalicu na stražnjoj strani kacige ima još jedan vrlo koristan dodatak: u prostoru kacige je skrivena navlaka za slučaj kiše! Komentar nije potreban!

Sportski modeli

Sportske biciklističke kacige iz ABUSOVIH linija TEC TICAL i IN VIZZ su avangardni modeli koji objedinjuju sve najpoželjnije osobine za takvu namjenu.

Savršeno aerodinamične i lagane,Tec Tical kacige izrađene su  AST tehnologijom (Abus Safety Tech) koja omogućava potpuno očuvanje čvrstoće uz 31 otvor na površini kako bi se povećala odvodnja vrućeg zraka iz prostora kacige. Podešavanje položaja kacige na glavi obavlja se – za razliku od drugih modela – i po visini pa je gotovo nemoguće da bilo tko ima problem udobnosti i na najdužim i najnapornijim vožnjama.

 Ovi modeli namjenjeni su sportašima koji traže vrhunsku opremu i performanse, pa ne čudi da su izabrani za timsku kacigu biciklističke profi ekipe Bora Argon 18.

Čest problem kod sportaša biciklista su dioptrijske naočale koje onemogućuju, ili bar otežavaju nošenje sunčanih naočala za ljetnih dana, ili zbog potrebe zaštite od prašine i magle. ABUS je modelom In Vizz taj problem vrlo efikasno riješio tako što je u strukturu kacige ugradio sunčani filter kojeg se po potrebi može izvući da bi poslužio kao sunčane naočale! Vozačima koji ne nose dioptrijske naočale također je olakšanje imati širom otvorene oči po suncu ili prašini, a bez klizanja naočala po znojnom licu. Kaciga je podesna za sportaše i rekreativce svih profila, bilo da se radi o brdskim ili cestovnim vožnjama, ili svim onima koje se iz njih proizašle.

Treći model ABUS sportskih kaciga posvećen je brdskim vozačima. Model HillBill već je dobro poznat i provjeren kao udobna i lagana kaciga izvrsnog dizajna, što uključuje pohvalu za sustav prilagodbe prema veličini i obliku glave.

Izrađena tehnologijom dvodjelne vanjske ljuske kako bi se lakše ostvario povoljan protok zraka pri – u prosjeku – sporijim vožnjama i usponima, ona je ugodna, lagana i robusna.  Za apsolutnu čvrstoću i sposobnost apsorpcije energije koja bi se proizvela udarcem brine AST tehnologija. Vizir se lako skida pa je brdsko-biciklistički duh ovog modela lako prikriti takvom promjenom izgleda.

Univerzalni modeli kaciga

ABUS ne podcjenjuje niti jednog kupca, pa su i modeli za manje prohtjevne vozače izrađeni istom razinom preciznosti, kvalitete i brige za stil i udobnost. Linije ARICA, ADURO i S-CENSION kacige su optimiziranih svojstava kako bi zadovoljile rekreativce i vozače koji žele jednu kacigu u životu! Ogroman izbor boja i dizajna koji odišu svježinom ali i suzdržanošću uvijek sakriva poslovičnu sigurnost i pouzdanost koja je zaštitni znak ABUSA.

Model Arica dobio je ove sezone nove dizajne vanjske ljuske, a zadržao LED bljeskalicu i odličan sustav prilagodbe veličine poznat iz prošlih sezona, kao i mrežicu protiv uleta kukaca na prednjim otvorima.

Modeli pod imenom Aduro dizajnom su podjeljeni između ženskih i muških boja, a kao i Arica imaju LED stražnju bljeskalicu i mrežicu protiv kukaca sprijeda. Vizir je moguće brzo i lako skinuti i koristiti ga po želji.

Gama S Cension u ponudi je u osam finiša kako bi model koji je oblikom i osobinama najujednačeniji bio u izboru svih biciklista. Model je jeftiniji jer nema LED bljeskalicu, ali sve druge osobine su na najvišoj razini kvalitete i opremljenosti.

Dječje kacige ABUS

Izgrađivanje navika počinje u najranijoj dobi, pa je izbor dječjih kaciga u ponudi ABUSA ogroman. Djeca ih rado nose, što i ne čudi jer je to za mnoge klince zabavno i pruža im dodatni image.

Za cure, dečke, ili neutralnih dizajna, dječje kacige imaju zaštitu od uleta kukaca, a sustavi za podešavanje veličine su preslikani sa modela za odrasle. Svi atesti govore o pravim zaštitnim osobinama, a izbor veličina prati djecu od najranije dobi do modela koji su samo veličinom manji od kaciga za odrasle.

Model CHAOX je zapravo smanjena Arica, sa svim osobinama i atestima kacige kao zaštitnog sredstva u prometu. Podesne za bicikl isto kao za skateboard ili role, dodatno označavaju djecu u kretanju stražnjom LED bljeskalicom.

Sve kacige ABUSA imaju olakšano održavanje koje se svodi na pranje izvana, ali i pranje jastučića kojima su kacige obložene iznutra. Oni se lako skidaju, i nakon pranja i sušenja ponovno čisti vraćaju na mjesto.

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.