Novi Cube 2023 modeli

Blog

Božić za najmlađe - na dva kotača!

Datum objave: 29. 11. 2016.

Pomisao na kupovanje božićnog poklona za djecu uvijek je uzbudljiva. Ako to ujedno znači i otvaranje novih vidika i boljitak za njihov razvoj i zdravlje, kupnja bicikla je odličan izbor. Od otkrivanja novih mogućnosti u kretanju uz lagane guralice, pa sve do prvih pravih bicikala za one koji su dovoljno odrasli da provode vrijeme u obiteljskim vikend – vožnjama – odgovarajući bicikl je izvor zadovoljstva i zabave!

ULAZ U SVIJET LABILNE RAVNOTEŽE

Otkriće novog načina kretanja biti će nezaboravno uz prve kotače laganih i ergonomskih guralica. Ushit brzinom i upravljanjem je novost koja se već nekako pamti dugotrajno, a najlakše se po prvi puta doživljava uz druženje sa guralicama.

Lagane i zanimljive, biti će izvor igre i zabave u stanu i dvorištu, na stazama parkova ili na putu do vrtića. Tajni sastojak njihove uzbudljivosti je povezivanje poznatog načina kretanja korakom sa novim načinom održanja ravnoteže, brzine i tako otvorenih novih granica slobode.

„PRAVI“ BICIKLI

Tako izgrađenom vještinom korištenja labilne ravnoteže, klinci pomalo zamjenjuju udio igre koja ustupa mjesto vožnji. Nastaje potreba za skup osobina kretanja koje pruža pravi bicikl, pa izbor bicikla prave veličine i dizajna stimulira razvoj motorike i osjećaja za ravnotežu i gibanje u prostoru.

Prvi pravi bicikli moraju biti robusni i sigurni, jer klinci u ranoj dobi tek uče načine korištenja na ispravne načine.

Svakako treba obratiti posebnu pozornost na sigurnost i nabaviti bicikle koji su opremljeni sigurnosnim dijelovima kako nebi došlo do ogrebotina ili oštećivanja odjeće, što bi moglo označiti bicikl kao „neprijateljski“, pa tako i nepoželjan objekt.

Pri nabavci dječjeg bicikla vrlo je važno odabrati ispravnu veličinu bicikla. Odabrana dobro, veličina će uvelike doprinijeti ugodi i sigurnosti djeteta, u protivnom - prevelik ili premali bicikl uskratiti će zadovoljstvo bavljenja novom igračkom, pa će bicikl biti odbačen a dijete nezadovoljno. Preporučamo vam da pri izboru veličine bicikla konzultirate tekst na ovom linku

Djeca većeg uzrasta iskazuju potrebu testiranja vlastitih granica i uspoređivanja sa vršnjacima i bliskim osobama. U tjelenom pogledu, njihove sposobnosti su idealne za rekreaciju biciklom, a želja za iskazivanjem i dokazivanjem sposobnosti biti će zadovoljena uz smanjene varijante sportskih bicikala jednostavnije konfiguracije.

Uz roditelje koji za rekreaciju koriste bicikle oni su sposobni provesti dan na odgovarajućem biciklu razvijajući tako tjelesnu snagu, kondiciju, motoriku i privikavajući se na bicikl kao i – prevozno sredstvo za odlaske u školu ili obavljanje raznih drugih zadataka na kraćim udaljenostima.

OPREMA ZA MALE BICIKLISTE

Svijest o sigurnosti  zadnjih je godina izrazito narasla i korištenje opreme u toku vožnje biciklom više nije novost. Početak je u prvoj kacigi koja najčešće bude prihvaćena još dok je dijete u sjedalici za djecu na maminom ili tatinom biciklu, pa je nošenje kacige u samostalnim vožnjama samo po sebi razumljivo.

Sa prvim samostalnim okretima pedala u opremu se ubrajaju još rukavice koje imaju najmanje dvije osobine: jedna je zaštitna, a druga služi za „odvajanje“ pravih biciklista od ostalih.

Mali biciklisti također će uživati u malim biciklističkim majicama i gaćicama koje im pružaju – uz izgled – i vrlo potrebnu higijenu i udobnost, a mamama jednostavno održavanje.

Da božićni pokloni ne moraju biti skupi a mogu biti vrijedni i usrećiti naše klince i upotpuniti njihovo vrijeme vezano za bicikle i zabavu možete se uvjeriti u našim trgovinama koje će vam tom prigodom ponuditi i posebne popuste i pomoći vam pri izboru prijedlozima i povoljnim ponudama. 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.