Novi Cube 2023 modeli

Blog

CUBE oprema-za dobar početak sezone!

Datum objave: 15. 04. 2016.

Počinje sezona lijepog vremena, a s njom i sezona vožnje na biciklima za one bicikliste koji ne vole zimu na dva kotača. Bicikle treba pustiti u pogon, provjeriti u kakvom su stanju nakon mjeseci mirovanja! Za sigurnu vožnju potrebno je posjetit servis, a često je dovoljno na biciklima provjeriti gume, zračnice, podmazati ih i očistiti. Alate, zračnice, ulja i sredstva za čišćenje pri tome bi trebalo imati pri ruci. 

Održavanje bicikla u osnovi je jednostavno, pa bi svaki vlasnik bicikla trebao moći voditi brigu o ispravnom stanju bicikla sam. Uz malo vremena i prostora, koristeći sasvim skromna tehnička pomagala većina naših bicikala mogu funkcionirati bez problema.

Gume i zračnice

Početkom sezone najveća prepreka za trenutno korištenje bicikla su gume, odnosno, zračnice koje su u stajanju izgubile pritisak i treba ih napumpati. Da bi pumpanje guma proteklo brzo i jednostavno, potrebna je pumpa, po mogućnosti takva kakvu mogu koristiti svi članovi obitelji i takva koja je upotrebljiva za sve ventile. Ponuda CUBE pumpi nudi upravo ta svojstva. Male, predviđene za nošenje na biciklu ili one garažne, sve mogu pumpati zračnice sa svim tipovima ventila. Najbolje bi bilo imati obje, jer pumpanje guma u garaži biti će brže i jednostavnije uz stabilnu pumpu većeg cilindra, a za slučaj bušenja gume na vožnji poslužiti će ona na biciklu. Mala i lagana, trebati će joj duže da ispunu zadatak, ali bez nje smo u velikom problemu. Mali podsjetnik na postupke sa gumama, posebice ako je gumu potrebno zakrpati, možete pročitati ovdje.

Drugi razlog za pumpanje je puštanje zračnice koje je moguće zbog starenja materijala i poroznosti, pa je moguće pumpanje svakog jutra ili – zamjena zračnice za bezbrižnu vožnju. Da biste zamjenu obavili bez rizika od oštećivanja nove zračnice, treba ja obavili uz upotrebu montirača načinjenih od plastike. Radnja je jednostavna, ali ipak zahtjeva taj mali alat koji se nikako nebi smio zamjeniti nekim drugim djelom alata, npr. izvijačem ili ključem koji je pri ruci. Ogromna je količina novih zračnica koje su stradale već prije vožnje, na montaži!

Gumice kočnica i pakne za disk kočnice

Na početku sezone moramo spomenuti i gumice kočnica, ili ako se radi o disk kočnicama kočione pakne. Gumice kočnica podložne su starenju pa vremenom gube potrebna svojstva za kočenje. Oko zamjene gumica nebi trebalo biti dvojbe, jer malo ulaganje u sigurnost može imati presudno značenje.

CUBE ima ponudu gumica za sve tipove kočnica na svim biciklima, bilo da se radi o kompletnim gumicama ili samo ulošcima za one modele na kojima je takva zamjena moguća.

Izbor CUBE pakni za disk kočnice pogotovo je impresivan i gotovo da je nemoguće ne pronaći pakne za neke kočnice.

One su u ponudi u dvije trvrdoće: organic za bolje performanse na uštrb trajnosti, i sintered za sporiju i mirniju vožnju uz dugovječno funkioniranje. Oko zamjene pakni svakako preporučujemo posjetu servisu!

CUBE alatni kompleti

Da biste mogli obaviti bilo koju od radnji na biciklu potreban vam je alat. Ovdje govorimo o održavanju a ne servisiranju, pa preporučujemo male priručne komplete alata koje je uputno nositi i na vožnje kako biste – uz pripremu i kontrolu bicikla – mogli ispraviti neki propust.

Džepni kompleti alata često pružaju dojam simbolične upotrebljivosti, ali CUBE nudi alate izvrsne kvalitete i dizajna kojim možete obaviti većinu potrebnih radova na biciklu.

Kozmetika, podmazivanje i čišćenje

Važno za dugotrajno i besprijekorno funkcioniranje bicikla je podmazivanje. CUBE nudi ulja za lance u tri sastava, za suhe ili mokre uvjete vožnje, ili ono univerzalno. Različita ulja imaju mnogo opravdanja ako tražite maksimalnu kvalitetu podmazivanja, ali također izizskuju i ponovno podmaziavanje ako dođe do promjene uvjeta. Dakle, ulje za mokre uvjete optimalno podmazuje u kišnim i vlažnim uvjetima, ali funkcionalnost opada ako se uvjeti promjene. Univerzalno ulje funkcionira bez obzira na vremenske uvjete i ne traži od vozača da „mjenja ulje“ sa promjenom vremena. CUBE ulja su sintetska, polimerne strukture i stabilnog roka trajanja.

Dobro održavani bicikl je čist, jer čistoća nije samo pitanje izgleda već pruža i uvid u stanje dijelova i okvira. Podmazivanje bez prethodnog pranja ima smanjeni efekt, jer nanošenje novog ulja na lanac koji je obložen smjesom prljavštine sa ceste i starog ulja je – mogli bismo reći – štetno! Oprati bicikl uz CUBE deterdžent je jednostavno i brzo, neće naškoditi plastičnim i gumenim dijelovima, a bicikl će zablistati i biti preman za podmazivanje. Nakon podmazivanja i lak dolazi na red, pa čiste površine okvira treba ispolirati sa CUBE kremom za poliranje. Tako stvoren sloj štiti površine od atmosferilija bez obzira na materijal: bile one od čelika, aluminija, lakirane ili karbonske, ostati će čiste i nakon kiše, a sunce neće prodrijeti do laka koji će zadržati boju dugi niz godina.

Torbice za nošenje pribora i alata

Kako biste i na vožnji imali sve za slučaj bušenja gume ili usputnog podešavanja, potrebno je uz sebe imati alat, montirače za gume, rezervnu zračnicu i možda još poneku sitnicu.

Najjednostavnije je sve to smjestiti u torbicu koja se montira ispod sjedala. CUBE ih proizvodi u nekoliko veličina i dizajna, ali sve su izrađene od materijala male težine otpornih na habanje, vrlo jednostavno se peru i gotovo su nevidljive na biciklu. Zatvarači na svim modelima su vodonepropusni, pa ako u torbici budete držali dokumente, mobitel ili novčanik, neće se namočiti niti ako vas putem ulovi kiša.

Narednih ćemo se dana pozabaviti drugim segmentima opsežnog i raznolikkog programa CUBE pribora i opreme za bicikle i bicikliste. 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.