PRIPREMI SVOJ BICIKL NA VRIJEME

Blog

Fotokromatske (reaktivne) naočale

Datum objave: 29. 11. 2017.

Predstavljamo vam naočale s fotokromatskim (reaktivnim) lećama koje imaju promjenjivi stupanj zatamnjenja ovisan o jačini svjetla.

Naočale su praktički neizostavan dodatak i dio obavezne opreme svakog biciklista. Osim što štite oči od vjetra i buba koje lete zrakom jednako je je bitna i njihova optička funkcionalnost. Uzalud nam najbolje i najskuplje naočale s tamnim staklima jer ako je vani oblačno ili promjenjivo vrijeme takve nam naočale više otežavaju nego olakšavaju vožnju. Ista stvar vrijedi i za obratnu situaciju, ako uzmemo naočale sa svijetlim lećama po sunčanom vremenu imat ćemo velikih problema s refleksijama i prevelikom količinom svjetla. Ako vozimo kroz mješani teren koji ima dosta otvorenih područja u kombinaciji sa šumarcima gdje imamo velike promjene kontrasta iz svjetlog u tamno i obratno, jako je teško jednom klasičnom lećom pokriti tako širok spektar svjetlosnih uvjeta.

Osobno uvijek sam muku mučio s odabirom naočala prije vožnje, pogotovo u van sezonskom razdoblju kad je i uz sve vremenske prognoze teško pogoditi kakvo će biti vrijeme. Obično se sunčana i oblačna razdoblja izmjene nekoliko puta za vrijeme vožnje. Za MTB vožnje sam uglavnom koristio crystal clear stakla bez ikakvog zatamnjenja leće jer mi je bila bitnija vidljivost u hladovini šume nego na otovrenom.  Muke su trajale sve do kad sam jednom od prijatelja probao leće s fotokromatskim (reaktivnim) staklima i shvatio da su svi moji problemi s odabirom naočala rješeni.

Fotokromatske leće se automatski zatamnjuju ovisno o jačini ultra-ljubičastog (UV) svjetla koje pada na leću. To znači da kad uđete u šumu ili se navuče naoblaka leće postane svjetija, a kad izađete na otvoreni dio leća se automatski zatamni. Tehnologija je dovoljno uznapredovala pa se sad te promjene dešavaju jako brzo i ne omataju prilikom korištenja. Kod odabira naočala potrebno je pripaziti da imaju adekvatne otvore za ventilaciju kako nebi došlo do zamagljivanja leća i da je pogled čist i bez distorzija.

SH+, pogledaj ponudu: http://bit.ly/2zt7AK4

Talijanska tvrtka sa sjedištem u Cremoni koja osim naočala proizvodi i biciklističke kacige, ski maske i kacige te rukavice. Naočale se odlikuju prepoznatljivim talijanskim dizajnom i finom završnom obradom. U ponudi je 5 modela fotokromatskih naočala u raznim bojama okvira tako da ih lako možete uskladiti s ostatkom svoje opreme.  Kvaliteta leća je vrlo dobra i ne zaostaje za višestruko skupljom konkurencijom. Okviri su lagani, a naočale su jako udobne i nakon višesatnog korištenja. Za svaki model moguće je naručiti clip-on dioptrijski umetak.


DEMON, pogledaj ponudu: http://bit.ly/2AdQilh

Talijanska tvrtka sa sjedištem u gradu Thiene koja proizvodi naočale i skijašku opremu. Demon leće su napravljene od polikarbonata, premazane su anti-scratch slojem i imaju 100% protekciju od UV zračenja. Završna obrada je jako dobra, leće su kvalitetne i dobro ventilirane. Linija Demon fotokromatskih leća dijeli se u tri kategorije: “Smoke”, “Pink” i “Smoke 2-4” koje se razlikuju u jačini zatamnjenja. Okviri se proizvode od specijalne kompozicije karbonskih vlakana, iznimo su lagani, udobni i jako dobro upijaju vibracije.


OAKLEY, pogledaj ponudu: http://bit.ly/2BgUyzZ

Američka tvrtka iz Lake Foresta u Kaliforniji, članica talijanske grupacije Luxottica. Ima jako širok proizvodni program, a kod nas je najpoznatija po kvalitetnim sunčanim naočalama. Osim lifestyle naočala Oakley u svojem programu ima i odlične biciklističke naočale koje spadaju u sam vrh ponude na tržištu. Osim dizajnom Oakley naočale prednjače i tehnološki. Oakley Plutonite leće pružaju maksimalnu UV protekciju i 100% filtraciju svih UVA, UVB i UVC zračenja te štetnog plavog svjetla do 400nm. Za bicikliste bi izdvojili Jaw Breaker, EVzero, Radar i Flak modele. Riječ je o vjerojatno tehnološki najnaprednijim lećama na tržištu, minus im je visoka cijena i nemogućnost promjene leća kod EVzero modela. Iznimno brza promjena zatamnjenja, odlična završna obrada, visok stupanj prilagodljivosti prema obliku lica i iznimna udobnost odlikuju sve Oakley modele.


Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte na [email protected] ili nas posjetite u našim trgovinama u Vitezićevoj ulici 1a ili Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu.

Vaš Keindl sport.

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.