PRIPREMI SVOJ BICIKL NA VRIJEME

Blog

Ideal bicikli – najbolji omjer vrijednosti!

Datum objave: 06. 12. 2015.

Kupci su često u dvojbi oko proizvođača bicikla: žele dobar bicikl, ali ne žele plaćati danak poznatom brandu. “Ideal” je primjer rješenja za takve ljude, malo poznato ime, osim onima koji znaju da je proizvođač tih bicikala ujedno i jedan od većih distributera Shimana. Visoki tehnološki i ekonomski standardi vezani uz Shimano primjenjuju se i na Ideal bicikle.

Klasičan design

Ideal bicikli nemaju ambiciju donositi u svijet biciklistike skupe novosti i postavljati nova mjerila. Njihov se pristup prepoznaje u jednostavnosti i pouzdanosti, ali i solidnosti dobivene primjenom provjerenih rješenja: okviri su perfektno izrađeni sa primjernim varovima na klasičnim ALU 6061 T4 i T6 cijevima.

Okviri imaju ojačanja na uobičajenim mjestima, prvenstveno na spoju čeone i horizontalne cijevi, a čeona cijev je ojačana na dva načina: na nekim modelima zadebljanjem na obodima, na mjestima montaže ležaja vilice, a neki imaju konkavan vanjski presjek kako bi se postigao efekt učvršćenja mjesta na kojem je cijev spojena izvana, i stabilno mjesto za ugradnju ležaja iznutra.

 Finalizacija – lakiranje i grafike – izvedeno je kao na mnogo skupljim biciklima.

Da bi olakšao postizanje idealne pozicije vozača na biciklu Ideal na svojim modelima za laganu rekreaciju i prijevoz koristi klasične lule volana koje pružaju veći raspon adaptacije od sportskih izvedbi.

Geometrija

Geometrija Ideal bicikala također je klasična bez obzira na veličinu kotača. Ona daje optimalnu stabilnost vožnje i jednostavnost upravljanja, baš kao što to odgovara prosječno ambicioznim rekreativcima i vikend – vozačima. K tome, izbor modela je širi od mnogih drugih proizvođača koji su, poštujući trendove, izbacili iz ponude modele na 26“ kotačima. Ipak se pokazuje da postoji priličan broj biciklista koji ne žele eksperimentirati sa većim kotačima, kao i onih koji se ne žele odreći prednosti „malih kotača“ kao što su bolja ubrzanja, pokretljivost pri manjim brzinama i na kraju, ali važno – odličan izbor guma u toj veličini i njihove niske cijene.

Komponente

Kao poslovni partner Shimana, Ideal dobro zna važnost mehaničkih komponenti na biciklu i pozna njihov „unutarnji život“.

 Procjena načina korištenja, u kombinaciji sa poznavanjem komponenti ključna je točka prema kojoj se bicikli opremaju. Tu Ideal iskorištava svoju poziciju uz Shimano kako bi optimalno iskoristio vrijednost pojednih komponenti.

Putem dva primjera Ideal modela upoznati ćemo bicikle koji svojom upotrebnom vrijednošću nadilaze cijenu. Oni ujedno i prikazuju filozofiju koju Ideal pronosi u svojoj ponudi: jednostavnost, pouzdanost i udobnost.

Ideal Trial 26“

Model koji definivno spada u vrh ekonomske klase rekreativnih bicikala, Ideal Trail je brdska konfiguracija sa kotačima koji su brdske bicikle doveli na tron najpoželjnijeg  oblika bicikala na planeti.  

Odličan alu – okvir ima provjerene kuteve (71°-74°) i izrađen je precizno i od provjerene alu legure 6061 T4/T6. Elegantan izgled duguje bijeloj boji i kontrastnim decentnim grafikama i crno finiširanom komponentama koje u konačnici asociraju na profinjenost viđenu kod skupljih modela. Važne komponente su, naravno, Shimano (mjenjači i ručice mjenjača i kočnica, stražnja glavčina, stražnji lančanik) tako da je pogonska sigurnost i jednostavnost mjenjanja brzina odlična. Kako smo spomenuli, lula volana je klasična tako da je podizanje i spuštanje volana jednostavno i svatko ga može obaviti sam uz upotrebu samo jednog komada alata.

 

Odličan bicikl za ljude koji trebaju rekreativni model i ne žele sportsku geometiju, istegnuta leđa i niski volan. Uz jedan kontrolni servis u sezoni, Ideal Trial će svog vlasnika služiti dugi niz godina.

Ideal Streamlite 700c

Cestovni model nevjerojatne cijene i  vrijednosti: jednostavan i robustan okvir sa klasičnom geometrijom za svoju vrstu, začuđuje finoćom izrade i finiša. Varovi su savršeni, a finiš je dostojan zaista skupih modela. Uz decentne grafike i skladom između okvira, sjedala i trake volana, ovaj bicikl je poželja svakome tko želi brzu rekreativnu vožnju u sportskom duhu. 

Na ovom modelu do izražaja dolazi vrijednost Shimano komponenti. Oni, kao najveća svjetska sila u proizvodnji biciklističke mehanike uspijevaju u dizajniranju i proizvodnji jeftinih komponenti visoke funkcionalnosti i pouzdanosti. Ideal Streamlite je upravo primjer koji to dokazuje: STI ručice mjenjača / kočnica i mjenjači funkcioniraju tako dobro da rekreativci imaju u rukama ekonomsku klasu profi-konstrukcija i izvedbi. Ustupak cijeni je prednja aluminijska vilica i nešto povećana težina komponenti, ali svakako ne manjak funkionalnosti i pouzdanosti.

Stabilni i trajni kotači u funkciji su rekreacije, opet je dugotrajnost korištenja dobila prvenstvo pred smanjivanjem težinu uz cijenu čestih centriranja i servisiranja.

Izbor veličina je malo „grublji“ od skuplje ponude (razlike su po  5cm od 40 do 60 cm), ali uz lulu volana koja ima mogućnost obratne montaže i 30 mm odstojnih prstenova, mogućnosti podešavanja visine prednjeg kraja su ogromne. Sjedalo također omogućava pomake u svim smjerovima, a promjene visine svakako nude fino podešenje unutar jedne od tri veličine okvira. Važna informacija za sve one koji žele takava bicikl koristiti za gradske relacije je mogućnost montažu guma širine 28mm kako bi vožnja bila brža i udobnije.

Pravi idealan Ideal model! 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.