Novi Cube 2023 modeli

Blog

ORBEA 2017: 100% made in EU!

Datum objave: 12. 05. 2017.

Slijedeći poslovnu logiku koja govori o uspješnosti pod uvjetima napredovanja u ponudi, inovativnosti, kvaliteti i odnosu prema korisnicima svojih proizvoda, Orbea je prekinula suradnju sa dalekoistočnim partnerima. Žele li poštivati odluku o doživotnom jamstvu za svoje bicikle, moraju ostvariti uvjete u kojima takvi proizvodi nastaju.

Sa tom vizijom i svim njenim dijelovima, Orbea je kupila građevinski kompleks u svom susjedstvu, u Portugalu. Na njezinih 8.000 m² nastaje tvornica koja će do proljeća iduće godine omogućiti znatno povećanje brzine reakcije na potrebe tržišta, fleksibilnost u ukupnom poslovanju i proširene mogućnosti u kustomizaciji bicikala.

Portugal već okuplja veći broj proizvođača proizvoda iz biciklističke ponude, pa je na pomolu formiranje europske ''Bike Valley'' inačice po uzoru na kalifornijsku Silicon Valley koja je eksponencijalno otvorila vrata globalnoj informatizaciji.

Važno je da će ovo povećanje kapaciteta smanjiti pritiske koji prilično guše matičnu tvornicu u Mallabiji u Španjolskoj. Usporedno sa otvaranjem nove tvornice, Orbea investira u modernizaciju logistike i distribucije u USA koje je značajno tržište na kojem je udjel Orbeinih proizvoda svake sezone sve veći.

Prestanak korištenja usluga kineskih partnera nikako ne znači povlačenje sa iznimno moćnog kineskog tržišta: Orbea u Kini planira veći tržišni udjel u nastupajućim sezonama i to zahvaljujući novim kapacitetima. 

Priznanja koja govore o inovativnosti i kvaliteti Orbea bicikala već su dugo prisutna na svim svjetskim tržištima, a bilježimo i njihov porast, i to na poslovično najstrožim i najzahtjevnijim tržištima. Primjer je Europa, posebice Njemačka, koja je prošle sezone čak tri puta označila Orbea modele sa atributom kojeg mnogi proizvođači priželjkuju, a to je ''Kauftipp''. Zaslužili su ga  Orbea Katu E 20, Occam i Keram Asphalt 30).

Među cestovnim modelima, čitatelji triju europskih biciklističkih časopisa izabrali su za cestovni bicikl godine 2017. Orbea Orca M10 Team Disc, dok je u konkurenciji aero modela Orca M-LTDi zauzeo drugo mjesto. 

 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.