Novi Cube 2023 modeli

Blog

ORBEA COMFORT – bicikl za cijelu obitelj

Datum objave: 09. 12. 2015.

Mnogo je ljudi koji samo povremeno trebaju ili požele voziti bicikl. Poneki od njih tada kupe izrazito jeftin bicikl, ali se ubrzo pokaju zbog takve odluke. Iako se ne vozi puno, ili se vozi bez posebnih zahtjeva, bicikl kojeg želite morao bi zadovoljavati standarde kvalitete i sigurnosti, imati povoljno jamstvo i mogućnosti održavanja. Naš je prijedlog Orbea Comfort 28 30 Open.

Orbea slavi 175-u godišnjicu!

Već ime ovog modela upućuje na prioritne postavke modela: potpuna ugoda vožnje, jednostavnost upravljanja i dugotrajno korištenje bez održavanja. Orbea je globalno poznati proizvođač bicikala iz Španjolske, koji na izuzetno kompetitvnim tržištima Europe i Amerike stabilno postoji već više od osamdeset godina. Ako znamo da su preciznu metalsku struku izgradili još decenijama prije proizvodeći oružje za vojske tokom I Svjetskog rata, dolazimo do godine osnutka: 1840.

Završetkom Velikog rata i padom potrebe za oružjem, Orbea mijenja proizvod, pa počinje koristiti znanja o čeličnim cijevima proizvodeći bicikle. Stotine modela i milijuni proizvedenih bicikala jamstvo su studioznog pristupa i nakupljenog znanja, pa ne čudi da danas Orbea bicikli označavaju kvalitetu i pouzdanost, od „običnih“ bicikala do onih za profi – ekipe na najvećim svjetskim utrkama.

Orbea Comfort

Orbea Comfort je bicikl koji u neobično diskretnom obliku objedinjuje sve osobine bicikla koji nudi punu udobnost, jednostavnost i sigurnost vožnje uz najmanje moguće održavanje.

Tvornica je veoma ponosna na njega, a njihov ushit opravdava i uspjeh kod vozača diljem Europe. Prepoznat kao obiteljski bicikl, Comfort je jedan za sve: izbor od tri okvira – muški, unisex i open tj. ženski, pruža mogućnost svakom članu obitelji da ima bicikl po potrebi. Izbor okvira je stvar dogovora u obitelji ili pojedinačan izbor prema osobnim željama.

Naš prijedlog je ipak Open okvir, jer njegov oblik omogućuje svim vozačima u svim životnim dobima da uživaju u vožnji Orbea Comfortom.

Robusnost i trajnost

Robusnost i trajnost vidljiva je na prvi pogled: profili alu-cijevi birani su kako bi okvir bio sposoban dugotrajno podnositi sva potrebna opterećenja, a spojevi varenjem su precizni i uredni kao na mnogo skupljim modelima. To je važno za trajnost bicikla, ali prava vrijednost ovog modela skrivena je u geometriji koja od vozača ne traži ni formu ni posvećenost bicikliranju. Opušteni kutevi i prilično visok prednji kraj omogućuje udobno sjedenje i odličnu preglednost u prometu.

Kako je Comfort namjenjen u pravilu i onima koji voze malo i ne gomilaju vještinu vožnje brzo i sa pažnjom amatera-biciklista, pozicija vozača je niska, što znači da ćete pri zaustavljanju moći bez problema spustiti nogu na cestu i tako se zaustaviti. Važna stvar na biciklu je sjedalo, koje je na Orbea Comfort modelu zaista u skladu sa imenom.

Udobnost

Kako bi mogli podesiti način sjedenja prema svojim potrebama, volan se jednostavno diže i spušta, kao i što se mjenja kut nagiba rukohvata. Uz mogućnost izmjene visine sjedala od +/- 30 cm, zaista svaki član obitelji može biti udobno smješten na Comfortu i sa sigurnošću ga voziti.

Jednostavnost vožnje

Jednostavnost korištenja je slijedeći adut Comforta, jer njegov volan je opremljen samo ručicama kočnica i još jednom – ručicom stražnjeg mjenjača. Kočnice su V konstrukcije sa odličnim doziranjem i velikom snagom kočenja, jednostavne i pouzdane.

Sedam brzina je sasvim dovoljna da biste, kao povremeni, gradski ili nezahtjevni korisnik dospjeli na većinu odredišta. Upravo taj podatak je važan kao potvrda jednostavnosti, pogotovo uz Shimano komponente koje su poslovično dugotrajne i pouzdane u upotrebi. Sedambrzinski prijenos je jamac pogona gotovo bez održavanja, pa je to također osobina koja doprinosi jednostavnosti upotrebe. Odličan detalj je briga oko kablova koji su najmanje moguće prisutni stoga što su provedeni kroz okvir. To je važno iz više razloga, a svakome tko vozi taj model i zato što kablovi ne smetaju pri rukovanju biciklom, vezanjem, prenošenjem ili prijevozom na krovnim nosačima.

Praktičnost

Okvir i vilica opremljeni su montažnim mjestima za blatobrane i nosač tereta, što Orbeu Comfort pretvara u vrlo sposoban model za dnevne izlete okolicom i šire. Nožica za parkiranje bicikla je aluminijska i podešavajuće duljine kako biste mogli odabrati kut oslanjanja zavisno od tereta kojeg nosite na biciklu.

Sve u svemu, teško ćete naći bicikl koji će vašoj obitelji pružiti brži, zdraviji, sigurniji i ekonomski povoljniji prijevoz kroz dugi niz godina. 

 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.