PRIPREMI SVOJ BICIKL NA VRIJEME

Blog

PROVIZ - da te bolje vidim!

Datum objave: 24. 09. 2015.

Osjećaj sigurnosti i sigurnost su dva lica istog problema koji može donijeti, ako se na njega ne pazi - teške posljedice. Zato, više se okrenite činjenicama a manje osjećajima koji vas mogu skupo stajati. Jedan od najjednostavnije riješivih doprinosa sigurnosti je – biti vidljiv.

Svi smo mi više ili manje vozači automobila i jedan od najčešćih razloga za strah tokom noćnih vožnji ili u uvjetima smanjene vidljivosti je – ne vidjeti pješaka ili biciklista ispred nas. To iskustvo trebalo bi nam dati uvid u pitanje vlastite sigurnosti dok smo na biciklu, pa bismo trebali poduzeti sve da izbjegnemo rizike kojima smo izloženi kao vozači, bilo automobila ili bicikla.

Postići to da budemo viđeni na prometnicama možemo na više načina, više ili manje uspješno. Do sada najuspješniji doprinos vidljivosti dolazi nam iz engleske firme Proviz koja je lansirala liniju odjeće i opreme dizajnirane tako da uz svoja uobičajena svojstva pruža najveću moguću vidljivost. Imati bar poneki komad takve odjeće znači biti siguran i vidljiv u prometu kao biciklist ili pješak.

JAKNA REFLECT 360

Proviz je ovu jaknu izradio iz reflektirajućeg materijala koji nudi odličnu zaštitu od kiše i vjetra, a obasjana svjetlom javne rasvjete ili svjetlima automobila ona se pretvara u najveću moguću svjetlosnu plohu u vidnom polju vozača iza vas. Sve vanjske plohe Proviz proizvoda iz serije „Reflect 360“ izrađeni su u potpunosti od reflektirujaćeg materijala pa su tako osigurali apsolutnu vidljivost, što zači i apsolutnu sigurnost. Tokom dana, taj materijal ima neutralnu svjetlo sivu boju koja dozvoljava mnoštvo kombinacija sa drugim odjevnim predmetima. Svi patentni zatvarači su vodonepropusni, a jakna ima dovoljno džepova da u njima nosite osobne stvari.

Rukavi su na zapešćima opremljeni steznom trakom sa čičkom tako da ste sigurni od hladnoće i vjetra, a ispod pazuha i na leđima su otvori kojima patentnim zatvaračima možete regulirati veličinu. Materijal je jednosmjerno propustan, što znači da odvodi tjelesnu vlagu na vanjsku površinu, ali ne propušta kišu i vjetar. Unutarnji materijal je ugodan u dodiru sa kožom, mekan i fleksibilan pa doprinosti osjećaju komfora i lakoće. Kako je zamišljena kao jakna koja se koristi u prometu, kroj je prostran i jakna se može nositi preko druge odjeće.

Biciklistička jakna Proviz REFLECT 360 Grey

HLAČE NIGHTRIDER

Ove hlače zamišljene su kao zaštitne nad-hlače od kiše i vjetra, uz mnogo reflektirajućih panela za vidljivost. Tokom zime, makar i preko dana, kad je vrijeme često tmurno ili maglovito, ove hlače u žutoj boji su upozorenje svakom vozaču da pripazi na vas. U crnoj boji tokom dana su znatno diskretnije, ali obasjane svjetlom, reflektiraju izrazito bijelim odbijenim svjetlom.

Biciklističke duge hlače Proviz NIGHTRIDER Waterproof Yellow

Biciklističke duge hlače Proviz NIGHTRIDER Waterproof Black

PRSLUK REFLECT 360

Savršeno koristan i svakom biciklistu potreban odjevni predmet, prsluk potpuno izrađen od reflektirajućeg materijala, uz zaštitu od vjetra nudi najbolju moguću vidljivost. Kasni povratak sa vožnje u tom je prsluku potpuno siguran, a dok ga ne upotrijebite stoji u džepu dresa ili ruksaku.

Leđa su perforirana tako da je zajamčeno efikasno prozračivanje i odvođenje vlage.

Prsluk Proviz REFLECT 360 Grey

RUKAVICE HI-VIZ

Dolazi hladniji dio godina i rukavice postaju svakodnevno potrebne. Proviz je na svoj model Hi-viz rukavica prišio reflektirajuće trake i prišivke kako bi iskoristio i taj dio odjeće u povećanju sigurnosti. Odlične zimske rukavice izrađene su u signalno žutoj boji kako bi se isticale i bojom. Toplinu ruku čuva zimski troslojno laminirani materijal u kojem je srednji sloj fleece i nema kontakt sa kožom kako bi se spriječilo znojenje i očuvala suha koža. Dlan i unutarnji dio na prstima je presvučen materijalom koji se ne kliže i pruža odličnu fleksibilnost i trajnost.

Rukavice Proviz HI-VIZ Yellow

RUKSAK REFLECT 360

Ruksak Reflect 360 je izrađen u potpunosti od reflektirajućeg materijala pa je u prometu idalno upozorenje da je ispred vozila biciklist ili pješak. Volumen iznosi 30 l, svi pretinci i džepovi sa zatvoreni sa AquaGard zatvaračima, a ima i dodatne trake za pričvršćivanje i osiguravanje stvari. Nošenje je stabilno i ruksak se jednostavno prilagođava svakom tijelu.  

Ruksak Proviz REFLECT 360 30L

RUKSAK NIGHTRIDER 10 L

Za sve one kojima je volumen od 10 l dovoljan, Proviz je ponudio ruksak iz linije Nightrider. Lagan, mali, formom aerdinamičan, napravljen je u kombinaciji fluo žute i sive boje koja je zapravo reflektirajuća ploha. Izuzetno vidljiv u bilo kakvim uvjetima, opremljen pretincem za mjehur s vodom idealno je priručno skladište za svakodnevno putovanje biciklom. Postoji i crna izvedba, odnosno ona u kojoj su žuti paneli zamjenjeni crnima.

Ruksak Proviz NIGHTRIDER 10L Yellow

Ruksak Proviz NIGHTRIDER 10L Black

RUKSAK NIGHTRIDER 30 L

Veliki ruksak univerzalne upotrebljivosti idealno se može prilagoditi za vozače bicikla kao i za pješake. Kao i manji model iz linije Nightrider, napravljen je u dvije varijante, žutoj i crnoj, obje sa reflektirajućim plohama za vidljivost. Obzirom na volumen od 30 l, ima pretinac posebno brižno obložen za siguran prijenos lap-topa, a trajnost, čvrstoća i vodonepropusnost je poboljšana upotrebom novog dvostrukog materijala u kombinaciji najlona i poliestera.

Ruksak Proviz NIGHTRIDER 30L Yellow

Ruksak Proviz NIGHTRIDER 30L Black

 

MAJICA ACTIVE TEE

Majica za sve koji imaju potrebe biti vidljivi danju ili noću. Materijal je tkan tako da efikasno odvodi znoj sa kože na vanjsku površinu gdje brzo isparava pa je koža suha i pri najvećim naporima. Reflektirajući ušivci i print logotipa PROVIZ osiguravaju vidljivost pod naletom svjetla pa je majica idealna za outdoor aktivnosti.

Biciklistička majica Proviz ACTIVE TEE Yellow / Grey

JAKNA PACK IT

Idealna lagana vjetrovka za sve vožnje poslužiti će kao dodatna zaštita u slučaju lošeg vremena. Napravljena iz ultralaganog vodonepropusnog i vjetronepropusnog materijala, lako se nosi spakirana u vlastiti džep. Visoka vidljivost osigurana je fluorescentno žutom bojom i reflektirajućim detaljima.

Biciklistička jakna Proviz PACK IT Yellow

KACIGA TRITON

Ova je kaciga testirana u mnogo navrata i odlično je ocijenjena zbog preciznosti izrade, designa i pažnje koja joj je poklonjena u smislu vidljivosti u prometu. Izrađena je in-mold tehnologijom, što znači da je vanjska ljuska integralni dio kacige pa je mehanički sposobna upiti znatnu energiju koja bi se oslobodila u slučaju udarca. Znamo da se mali predmeti, a kaciga je relativno mali objekt u vidnom polju vozača automobila, znatno bolje vide ako su kontrastnih i živih boja, pa izbor otvorene žute boje na kacigi svakako doprinosi vidljivosti biciklista u prometu. Uz LED crvene boje na stražnjem dijelu, kaciga Triton je važan doprinos sigurnosti. Mala težina i odličan vizir koji se jednostavno skida i vraća na kacigu važan su faktor ugodnog nošenja,dopadljivosti i prilagodbe željama vozača. Protok zraka kroz kacigu je važan u toplim danima, pa je osjećaj vrućine zbog ubrzanog protoka zraka kroz nju zapravo iskorišten za aktivno hlađenje glave.

Kaciga Proviz TRITON Led Yellow

 

KACIGA SATURN

Kaciga  koja uz stražnje nudi i prednje LED osvjetljenje – trepčuće ili stalno -  po principu „sigurnost prije svega“. Jedinstvena kombinacija pasivne zaštite (od udarca) i aktivne putem osvjetljenja i jarke žute boje, Saturn je izuzetan dodatak sigurnosti svakog biciklista. Veliki otvori za protok zraka odvode zagrijani zrak iz kacige pa je vožnja vrućim danima ugodnija a znojenje smanjeno. Kao i druge Proviz kacige, i Saturn dijeli isti način izrade i tehničke osobine, a iskustva vlasnika svrstavaju je u vrh ponude na europskom tržištu.

Kaciga Proviz SATURN Led Yellow

 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.