RADNO VRIJEME TIJEKOM PRAZNIKA I BLAGDANA

Blog

Spanninga-stoljeće svjetla!

Datum objave: 21. 10. 2016.

Nizozemsko poduzeće Spanninga predstavljamo u vremenima u kojima enormno vrijedni projekti nastaju i nestaju u toku nekoliko mjeseci ili godina. Obitelj Spanninga svoje ime stavila je na proizvode koji se već cijelo stoljeće vežu uz svijetla u kretanju. Da bi opstali tako dugo i još uvijek rasli, potreban je ulog inovativnosti, predanosti i kvalitete. 

Osnovana 1918. godine, tvrtka Spanninga Metal BV postala je službeni dobavljač metalnih i električnih proizvoda nizozemskog kraljevskog dvora već četiri godine kasnije. Zatim slijedi niz inovacija koji je tvrtki dao pečat proizvođača koji rješavanju problema prilazi otvorenog uma stvarajući proizvode bez zamjerke. Iako se čini da su pedale oduvijek imale katadioptere, a stražnja svijetla na biciklima su oduvijek ujedno i crveni plastični katadiopteri, nije tako. Da se zlatar po struci, g. Spanninga, nije prihvatio razmišljanja o tim proizvodima, pitanje je bili oni izgledali takvima kakve danas poznajemo.

Spanninga je kroz svoju povijest uvijek bila orijentirana znatno više na razvijanje osvjetljenja bicikla u prometu nego u sportu i rekreaciji. Ali, kako se biciklistička rekreacija pretvorila u svjetski trend korištenja slobodnog vremena, tako je i Spanninga uočila prostor za proširenje ponude.

Nastao je Thor, svjetiljka namjenjena gotovo svim sportašima koji su aktivni i u toku noći. To je multisportska svjetiljka izuzetne robusnosti i snage koja funkcionira i u vodi, do dva metra dubine.

Zahvaljujući malim dimenzijama i maloj težini (75 gr.) primjenjiva je na sve moguće načine a jačinom svjetlosnog snopa od 1100 Lumena i duljinom njegovog trajanja od deset sati pružiti će perfektnu vidljivost svima koji na bilo koji način traže put u mraku.

Izrada Thora dopušta rad u vodi, ali i trpi udarce i padove na tvrde podloge sa dva metra visine bez posljedica.

Spanninga osigurava bicikliste u zemljama koje su uređene i raspolažu novim tehnološkim resursima, pa je tu činjenicu iskoristila za liniju svjetiljki koje za napajanje koriste USB priključke na sveprisutnim kompjuterima. Tako su svjetiljke lagane i manjih dimenzija, punjenje je jednostavno i dohvatljivo uvijek i posvuda. Minimalistički pristup koji je omogućen takvim postavkama izrodio je nekoliko dizajna koji su prihvaćeni od ogromnog broja bicikista.

Set svjetiljki za bicikl pod duhovitim imenom JET SET jedan je od takvih: snažan točkasti izvor svjetla daju LED diode u obje lampe istog vanjskog izgleda i vrlo jednostavne montaže. Leće ispred dioda usmjeravaju snop i čine ga moćnom pomoći u uvjetima u kojima je važno biti viđen.

Omiljen među vlasnicima sportskih bicikala je set PIRATA, prednja i stražnja svjetiljka vrlo malih dimenzija i jednostavne montaže pomoću silikonskih prstenova. Kut isijavanja tih svjetiljki je vrlo širok pa one označavaju bicikl i onima koji mu prilaze bočno što je izuzetno važno u prometu.

Dizajnerski doseg je i mogućnost primjene na mnogo načina: možete ih koristiti na kacigi, na ruksaku, na rolama ili na odjeći, kako biste i pješke u mraku bili označeni. Dapače, odluka o nabavci jednog seta uslijediti će nakon što se odlučite za jedan od jedanaest kolor finiša kućišta!

Model GOMA je prednja svjetiljka klasičnijeg dizajna i pruža uz označavanje u prostoru i odličnu vidljivost koja biciklistima treba za sigurno upravljanje biciklom noću. Njezine četiri LED diode formiraju dvostruki snop, centralni jače osvjetljen, i periferni koji osvjetljava okolinu dovoljno za sigurno opažanje stvari i pokreta u neposrednoj blizini bicikla. Poslužiti će odlično i kao ručna svjetiljka, kada će traka za nošenje poslužiti kao osigurač i način da se oslobodi ruka.

Povezana sa stražnjom bljeskalicom STAR CUTE čini set GOMA SET BLACK. Star Cute je mala svjetiljka zaobljenih kontura koja ima jedinstveno rješenje za bolji bočni rasap svjetla.

To postiže rebrastim dijelom unutar crvene vanjske svjetleće plohe koja je izvedena u prozirnoj plastici, a njena prizmasta rebra šire snogp i čine ga bočno uočljivim.

Za poklonike avangardnog dizajna i high techa Spanninga je lansirala bljeskalicu čije ime odaje i dizajn: „O“.

Radi se o izvoru svjetlećeg kruga promjera 60 mm, koji emitira svjetlo dobiveno iz svega dvije diode, pa je potrošnja baterije izuzetno mala. Pričvršćivanje je moguće na mnogo načina i jednostavno, sa gumenom trakom.

PYRO je model stražnje bljeskalice koji povezuje high tech i tradicionalni dizajn. Iako ima baterije, omogućeno joj je i punjenje putem USB priključka, a male dimenzije i domišljato smještena sklopka za paljenje omogućuje vam da je koristite na mnogo načina i na različitim prijevoznim sredstvima.

Model stražnje svjetiljke DX25 neutralnog je dizajna i montira se na razna mjesta na biciklu pomoću gumene trake.

Ovalni oblik ima široki rasap svjetla i osvjetljava bicikl i bočno što je dodtak sigurnosti u prometu. 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.