PRIPREMI SVOJ BICIKL NA VRIJEME

Blog

Suomy GunWind 2017

Datum objave: 06. 04. 2017.

Jedna od najzanimljivijih i najinovativnijih kaciga na biciklističkom tržištu svakako je GunWind, top-model talijanskog proizvođača Suomy. Prepoznatljiva izdaleka, tek u vožnji pokazuje atribute koji je pozicioniraju u vrh svjetskog dizajna i kvalitete. Baš zato je i izbor mnogih vrhunskih biciklista, kao i Veranda's Willems-Crelan ProContinental Cycling Teama. 

GunWind je kaciga koja svojim dizajnom iskače iz mase modela koji su gotovo identično oblikovani i nemaju vizuelni karakter. Razlog tome je što je Suomy izgradio multidisciplinarni  tim dizajnera koji osmišljavaju kacige od početka do kraja, koristeći u tom postupku znanja iz oblikovanja, tehnologije, aerodinamike, anatomije i ergonomije, pa sve do psihologije.

Biciklističke kacige odavno su ''prerasle'' svoju osnovnu funkciju – zaštitu glave pri mogućem padu – i postale dio opreme koja osigurava veću udobnost u vožnji, bolje prozračivanje, zaštitu od sunca i kiše, i ne manje važno – dodaju opuštenost u vožnji koja je rezultat saznanja da smo zaštićeni i kada se dogodi nešto loše.

Pri tome, GunWind svojem vlasniku pruža mogućnost da izabere jedan od osam color-finiša i prilagodi je tako ostatku opreme i osobnim željama. Dvije veličine pokrivaju sve opsege glava (M – 54-58 cm i L-58-62 cm), a sustav prilagodbe sa trakom za zatezanje je na stražnjem dijelu kacige visoko učvršćen pa je podešavanje odlično.

K tome, GunWind ima u kompletu zamjenski set jastučića koji su povezani mrežicom protiv prodora kukaca koja zatvara sve otvore na kacigi. Zamjena je trenutna, a ovaj dodatak je veliki plus tokom vožnji u područjima u kojima leteći kukci mogu biti neugodni ako ulete u prostor između kacige i glave.

Svaki dio kacige izložen rukovanju je pomno obložen microshell folijom, pa je trajnost i održavanje odlično i jednostavno. Bočni plitki kroj omogućuje nošenje naočala bez obzira na oblik i širinu ručica, a to je detalj koji se izkazao kao važan u biciklističkoj praksi.

Težina od 230 gr je odličan podatak i za one koji su satima na biciklu, kad  teške kacige postaju iritantan teret na glavi.  Prošle sezone GunWind je bio dio opreme Lampre-Merida Pro Teama koji je svojim sugestijama i ocjenama uvelike doprinio njenoj profinjenosti i funkcionalnosti.

Uz kacigu dolazi i vrećica za spremanje između vožnji ili na putovanjima. Izrađena od fine lagane mikrofibre, poslužiti će i za čišćenje i brisanje nakon kiše ili pranja, a svojim dizajnom podsjeća na kvalitetu i tradiciju iz koje je Suomy GunWind nastao.

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.