RADNO VRIJEME TIJEKOM PRAZNIKA I BLAGDANA

Blog

SUOMY – nove kacige za sezonu 2017

Datum objave: 19. 01. 2017.

Talijanski SUOMY,  koji je prepoznatljivost izgradio na Maxu Biaggiju i Lampre Merida Cycling Teamu, nama je zanimljiva kao prvoklasna dizajnerska i proizvođačka tvrtka biciklističkih kaciga. Za sezonu 2017 obnovili su ponudu sa dva modela, od kojih svaki donosi vrlo poželjne osobine za bicikliste svih profila i zahtjeva: aerodinamičnost, odličnu prozračnost, zaštitu i malu težinu, kategorije koje su najinteresantnije  kad se govori o kacigama u sportu.

Od 2013. godine, kada je Suomy tim uvidio bezidejnost u svijetu napretka proizvodnje biciklističkih kaciga i stagnaciju dizajna, oni pobuđuju ogromnu pažnju svojim inovativnim dizaniranjem i odličnom kvalitetom. Nakon modela Gun Wind koji je Lampre Merida Team predstavio cijelom svijetu u nizu pobjeda i uspjeha tokom prve sezone, ta je kaciga ostala jedna od najprepoznatljivijih kaciga Pro Toura: koncept funkcionalnog dizajna diktirao je raspored i veličinu otvora, a ergonomija tražila smanjenje težine za vozače koji je satima imaju na glavi. 

SFERA

Novi model SFERA sljednik je iste dizajnerske filozofije. Zaštitni kapacitet kacige je više nego dobar i testiran putem svih međunarodnih homologacija i testiranja. Zahvaljujući naprednoj konstrukciji i materijalima, kaciga usprkos ultimativnoj zaštiti ima začuđujuće malu težinu od 220 grama!

To je i dizajnersko postignuće, jer raspored otvora na kacigi stimulira protok zraka – uvođenje svježeg sprijeda i odvođenje zagrijanog kroz stražnje otvore – tako da je uz manji utrošak materijala podržava krutost i čvrstoću.

Udobnost vožnje je kategorija bez koje kaciga ne funkcionira. Suomy je razvio tehnologiju SMC (Suomy minimum contact) pomoću koje kreira unutarnje jastučiće na najpotrebnija mjesta kako bi kaciga imala najmanji kontakt sa tjemenom i tako bila lako nosiva satima i po velikim vrućinama.

Brdski biciklisti žele vizir, koji se jednostavno montira na Sferu. Dolazi u pakovanju kacige, i bez obzira na boju kacige uvijek je crni.

TIMELESS

Umjerenijeg dizajna i izuzetno male težine, model Timeless je cestovna klasika. Kaciga ima 35 otvora raspoređenih površinom kacige koja je dosta plitka tako da olakšava nošenje naočala gotovo bez obzira na njihov oblik i veličinu. U veličini M (54-58cm) težina od svega 190 grama svrstava Timeless u znatno viši cjenovni razred, kao i L veličinu sa 210 grama.

Svi otvori na kacigi imaju presjeke koji jasno govore o dizaniranju u aerodinamičkom tunelu. Otpor zraka je važan, ali češće je važniji efekt izvlačenja zagrijanog i vlažnog zraka iz prostora između glave i kacige koji je uz ovakav dizajn optimalan.

Ogroman izbor boja, umjeren dizajn, supermala težina i izvanredna cijena ovu će kacigu pretvoriti u hit sezone 2017.!

 

Komentari

Napišite Vašu rezenciju proizvoda

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.