Cube 2020 tehnologija

Na ovoj stranici možete pronaći detaljnije informacije o najnovijoj CUBE 2020 tehnologiji.

A

Aerodinamični sustav

Agilna geometrija 

Agilna Trail geometrija

B

Boost 148mm

C

C:68 tehnologija karbonskih vlakana 

C:68X tehnologija karbonskih vlakana

F

FOX posebni setup 

FSP4Link

G

Glatko zavarivanje 

Gran Turismo Composite

I

Integrirani modularni nosač tereta

Integrirani Post Mount 

Interno provedeni bužiri

J

Jednostavna montaža nogara

K

Konusni vrat vilice

L

Lagani aluminij

N

Napredna Twin Mold tehnologija

Napredno hidroformiranje 

Napredno mehaničko oblikovanje

O

Optimalni položaj pogona

P

Poštivanje cestovnih propisa

Press Fit osovina pogona

Prilagodljivi X12 dropout 

Prilagođen položaj pogona

S

Stealth Ready 

Sustav zaštite okvira

T

Trail Motion Rocker

U

Učinkovita komforna geometrija

Učinkovita kontrola vožnje 

Učinkovita Trail kontrola

V

Visokoučinkovit aluminij 

Vrlo lagani aluminij

W

Wet Paint Surface

X

X12 Through Axle osovina kotača

 

Aerodinamični sustav

Savršena aerodinamika i prilagođena geometrija glavne su odlike ovog sustava. Lagani i čvrsti Advanced Twin Mold karbonski okvir s vodoravnim dropoutima dizajniran je za upotrebu elektroničkih dijelova, što pridonosi smanjenju otpora zraka. Baterija i bužiri elegantno su skriveni unutar okvira, a kočnice se savršeno uklapaju s Aerium Super HPC karbonskom vilicom.

[Povratak na vrh stranice]

 

Agilna geometrija

Agilna geometrija posebno je razvijana za seriju big wheel bicikala. Tri važna detalja vode do agilnosti. Povećani offseti vilice omogućuju postizanje istog traga kao i 26'' bicikli, bez potrebe za povećanjem nagiba kuta glave, na taj način održavajući velik razmak između nogu i prednjeg kotača. Drugo, skraćivanje chainstaya, a da se pritom ne ugrozi kut sjedenja. Izumljena je konstrukcija za ugradnju prednjeg mjenjača kako bi se povećao prostor za korištenje širih guma, uz zadržavanje uobičajenog kuta sjedenja, što dovodi do savršenog položaja za vožnju. Posljednje, ali ne najmanje bitno, zadržana je jednaka visina osovine pogona kao i kod 26'' bicikla. Ove mjere usredotočene su prema prirodnom položaju i svaki brdski biciklist odmah će se osjećati kao kod kuće na CUBE 29er ili 27.5'' biciklu.

[Povratak na vrh stranice]

 

Agilna Trail geometrija

Agilna Trail geometrija preuzima prednosti uobičajene agilne geometrije, ali više je usredotočena na agresivnu trail vožnju. To se može postići kompaktnijom konstrukcijom okvira s još nižom gornjom cijevi i poboljšanom visinom stajanja iznad gornje cijevi okvira. Rezultat je veća sloboda kretanja na biciklu i niže težište, što jamči agilno upravljanje i zabavniju vožnju.

[Povratak na vrh stranice]

 

Boost 148mm

Boost 148mm tehnologija omogućuje preciznu vožnju, na svakoj stazi, u svakoj situaciji. Rub glavčine se s obje strane pomiče 3 mm prema van. Povećava se krutost 27,5'' kotača za 14%, a 29er kotača za 21%. Razlog je šira podrška za žbice u odnosu na prethodno korištene 142 mm glavčine.

[Povratak na vrh stranice]

 

C:68 tehnologija karbonskih vlakana

CUBE-ova vrlo inovativna nova C:68 tehnologija karbonskih vlakana omogućava stvaranje bicikala boljih nego ikad prije. Karbonski okviri obično se sastoje od oko 60% ugljičnih vlakana, dok ostatak čini smola koja povezuje vlakna. Ravnomjerno raspoređujući karbonska vlakna, moguće je napraviti tanje slojeve unutar okvira i smanjiti količinu smole. Ta vlakna su mješavina Ultra High Modulus, High Modulus Spread Tow and Intermediate Modulus ugljika, gdje je svaki izabran za potrebe određenog područja okvira. Nanočestice unutar smole omogućuju joj ravnomjerniju raspodjelu kada su pod pritiskom u kalupu okvira. Rezultat procesa je okvir sa 68% ugljičnih vlakana koji je lakši, krući i zabavniji.

[Povratak na vrh stranice]

 

C:68X tehnologija karbonskih vlakana

Prilikom razvoja C:68 tehnologije, jedan od najvećih prioriteta bio je smanjiti količinu smole na razinu od 32%. Također, poboljšana je tekstura smole dodavanjem posebnih nanočestica kako bi bila čvršća nego ikad. C:68X nadograđuje postojeću tehnologiju i podiže ju na novu razinu uključivanjem posebnih vlakana i orijentacija. Nova tehnologija omogućuje odabir i orijentaciju karbonskih vlakana koja prema potrebi mogu povećati krutost ili mekoću točno određenih dijelova okvira. Vlakna na svakom dijelu okvira orijentirana su prema opterećenju, čime se iskorištava puni potencijal ugljičnih vlakana i postižu se značajna unapređenja u voznim svojstvima bicikla. Koristi se do šest različitih vrsta vlakana i štedi se na težini usprkos povećanoj aerodinamičnoj učinkovitosti i punoj integraciji sustava.

[Povratak na vrh stranice]

 

FOX posebni setup

Sofisticirana kinematika suspenzije ispravno funkcionira samo ako je stražnja suspenzija pravilno podešena. U suradnji s Fox Racing Shoxom, CUBE je razvio poseban setup za stražnju suspenziju.

[Povratak na vrh stranice]

 

FSP4Link

Ključni uvjet je neprekidno aktivni i potpuno upotrebljivi hod suspenzije, pri čemu pedaliranje ili kočenje ne utječe na stražnji trokut okvira. CUBE to postiže dizajnom s četiri cijevi i chainstay pivotima. Jedan od pivota nalazi se između dropouta i lanca, pazeći da kočenje nema negativan utjecaj na kretanje stražnjeg kotača. Pažljivim postavljanjem preostalih pivota, dobivaju se najkvalitetnije vozne osobine bicikala s full suspenzijom.

[Povratak na vrh stranice]

 

Glatko zavarivanje

Ovaj složeni postupak s dvostruko zavarenim spojevima ima dvije prednosti: s jedne strane poboljšava čvrstoću zavarenih spojeva i minimizira opterećenje na zavarenim cijevima kroz protok energije, dok s druge strane okviru daje bolji i priodniji izgled zbog glatkih i jedva primjetnih zavara.

[Povratak na vrh stranice]

 

Gran Turismo Composite

Kod GTC okvira od karbonskih vlakana sigurnost i udobnost su u prvom planu. Koriste se visoko modularna vlakna za dijelove koji su najopterećeniji – head tube, vrh cijevi sjedala i područje osovine pogona. Poseban proizvodni postupak s unutarnjim i vanjskim kalupima za oblikovanje osigurava uporabu najmanje moguće količine materijala, pritom smanjujući ukupnu težinu čak i kod kompleksno dizajniranih okvira.

[Povratak na vrh stranice]

 

Integrirani modularni nosač tereta

Integrirani multi nosač tereta potpuno je novi razvoj tvrtke CUBE. Nosač za bicikle postaje sastavni dio okvira, pritom povećavajući njegovu krutost. Zahvaljujući posebno dizajniranoj modularnoj konstrukciji, nosač se može proširivati na više načina. Bisage, torbe, kutije i drugi prijenosni sustavi mogu se jednostavno montirati za sigurno i praktično nošenje tereta.

[Povratak na vrh stranice]

 

Integrirani Post Mount

Post mount stražnje kočnice integriran je na svim karbonskim okvirima i vrhunskim aluminijskim modelima s full suspenzijom.

 [Povratak na vrh stranice]

 

Interno provedeni bužiri

Unutarnje provođenje bužira ne samo da daje čišći izgled, već koristi cijelo kućište za izvrsne performanse uz manje održavanja.

[Povratak na vrh stranice]

 

Jednostavna montaža nogara

Easy Mount Kickstand novi je sustav koji je razvio i dizajnirao CUBE. Postolje nogara montira se odozdo na pločicu integriranu u okvir i učvršćenu vijkom. Nogar je krut i čvrst kroz proširena područja kontakta između postolja i okvira što daje stabilnost biciklu i s opterećenim bisagama.

[Povratak na vrh stranice]

 

Konusni vrat vilice

Ovakav dizajn čvršći je od uobičajenog ravnoga vrata vilice i pruža sigurniji osjećaj vožnje čak i na teškim terenima. Minimalna fleksibilnost na prednjem dijelu okvira znači najveću moguću preciznost upravljanja. S većim vratom, vilice postaju kruće. Istodobno se štedi na težini jer donji ležaj vilice je u potpunosti integriran u head tube okvira. Na svim karbonskim CUBE modelima gornji ležaj vilice također se nalazi unutar okvira, tako da se ponovo uštedi nekoliko grama i prijenos energije je vrlo izravan.

[Povratak na vrh stranice]

 

Lagani aluminij

6061 legura aluminija zahtijeva toplinsku obradu gotovog proizvoda. Zbog svoje čvrstoće, elastičnosti i otpornosti na zamor i koroziju, ovaj materijal je pogodan za lagane i krute cijevi.

[Povratak na vrh stranice]

 

Napredna Twin Mold tehnologija

Ova tehnika koristi cjelovitu jezgru za postizanje savršenog oblika okvira. Kao i kod Twin Mold tehnologije, koriste se precizni umeci kako bi se osigurala dodatna snaga u područjima najvećeg naprezanja okvira. Ova kombinacija maksimalno kontrolira orijentaciju vlakana tijekom postupka stvaranja i proizvodnje. Postupak proizvodnje visokotehnološkog ugljika naprednom Twin Mold tehnologijom osigurava izvanrednu sigurnost i kvalitetu proizvoda zajedno s karakteristikama optimalne težine i krutosti.

[Povratak na vrh stranice]

 

Napredno hidroformiranje

Novi modeli STEREO, FRITZZ i HANZZ izrađeni su korištenjem naprednog hidroformiranja. Uobičajeni postupci hidroformiranja ne mogu postići ove posebne oblike i tehničke prednosti. Budući da ovakva metoda proizvodnje smanjuje broj zavarenih spojeva, povećava se trajnost i smanjuje težina okvira bicikla.

[Povratak na vrh stranice]

 

Napredno mehaničko oblikovanje

Pomoću Advanced Mechanical Forming tehnologije moguće je mehanički preoblikovati različite cijevi okvira i na taj način ih optimizirati bez zavarivanja. Uz dobiveni organski izgled, metoda proizvodnje primarno je motivirana funkcionalnim razlozima. Tako oblikovane cijevi omogućuju izradu lakših i čvršćih aluminijskih okvira.

[Povratak na vrh stranice]

 

Optimalni položaj pogona

Motor je kritični dio električnog bicikla zbog njegove težine i povezanosti s pogonom. Ovi čimbenici predstavljaju pravi izazov za dizajn okvira. Zbog toga je CUBE razvio inovativnu konstrukciju okvira za novu generaciju e-bicikla: vrlo kompleksno područje osovine pogona izrađeno je od dvije kovane polovice i istodobno služi kao postolje za elektromotor. Utor u prednjem dijelu, zajedno s posebno oblikovanom donjom cijevi, kućište  je za bateriju koji na ovaj način ima vrlo nizak položaj u trokutu okvira. Pozitivan ishod je izuzetno nisko težište koje podržava agilnu vožnju, uz istodobno dobivanje super krutog područja osovine pogona.

[Povratak na vrh stranice]

 

Poštivanje cestovnih propisa

CUBE bicikli s StVZO oznakom ispunjavaju sve zakonske zahtjeve i udovoljavaju svim sigurnosnim zahtjevima prema StVZO njemačkim Pravilima o dozvolama za cestovni promet. Rasvjetni sustavi i reflektori su testirani i certificirani u skladu s pravilima. Ovi bicikli uzimaju u obzir sve detalje vezane uz sigurnost kako bi jamčili sigurnu i opuštenu mobilnost u prometu.

[Povratak na vrh stranice]

 

Press Fit osovina pogona

Press Fit tehnologijom ležajevi osovine pogona utiskuju se izravno u okvir. Takav način proširuje tijelo osovine pogona i omogućuje izgradnju šire donje cijevi i široko raspoređenih chainstaya. Svaki milimetar dodatne širine daje značajno poboljšanje lateralne krutosti.

[Povratak na vrh stranice]

 

Prilagodljivi X12 dropout

Novi dizajn dropouta temelji se na Syntace X12 through-axle sustavu. Povećano je područje okvira na kojem je dropout ugrađen i sada je moguće ugraditi dulji Direct Mount dropout. Poboljšani su krutost i preciznost mijenjanja brzina.

[Povratak na vrh stranice]

 

Prilagođen položaj pogona

[Povratak na vrh stranice]

 

Stealth Ready

Dropper cijevi sjedala sve su rasprostranjenija, ali da bi ih se optimalno integriralo u okvir, moraju biti tvornički ugrađene. Sa Stealth Ready okvirima, moguće je ugraditi dropper cijev sjedala s unutarnjim ožičenjem, što osim čistog izgleda, pomaže u sprečavanju zaglavljenja bilo koje žice. Izlaz bužira na okviru - ako nije potreban - zatvara se poklopcem za zaštitu.

[Povratak na vrh stranice]

 

Sustav zaštite okvira

Kako bi se visokokvalitetni aluminijski okviri zaštitili od oštećenja, izrađeni su s CUBE Frame Save System zamjenjivim dropoutom. Navoj je narezan na dropoutu, a ne okviru kako je uobičajeno. U slučaju sudara, dropout je moguće lako i brzo zamijeniti novim.

[Povratak na vrh stranice]

 

Trail Motion Rocker

Trail Motion Rocker ima optimiziran omjer snage za svaki bicikl, pritom pružajući mogućnost brze reakcije i stabilan ovjes u svakoj situaciji. Računalo dizajnirana jednodijelna rocker konstrukcija pruža maksimalnu krutost za najbolje performanse ovjesa, a pritom je i vrlo lagana.

[Povratak na vrh stranice]

 

Učinkovita komforna geometrija

Uz posebno dizajniranu učinkovitu komfornu geometriju, velike udaljenosti lako se mogu prevladati. Izleti s obitelji i prijateljima ili putovanje mjesecima - istražujte svijet i život na novi način sa serijom bicikala za putovanje.

[Povratak na vrh stranice]

 

Učinkovita kontrola vožnje

Efficient Ride Control koncept primjenjuje se na 27.5 okvire poput AMS serije. Kod Efficient Ride Controla posebna se pažnja posvetila pružanju identičnog optimalnog iskustva u vožnji svakom vozaču. Geometrija je dizajnirana na način da sve veličine okvira imaju isti hod suspenzije. Pored toga, kinematika je optimizirana u odnosu na hod u pogledu osjetljivosti, prijenosa energije i bez bobbinga. Bez obzira na to je li vozač velik ili mali, s bilo kojim od ovih modela uvijek će imati optimalno iskustvo vožnje.

[Povratak na vrh stranice]

 

Učinkovita Trail kontrola

Efficient Trail Control funkcionira tako da se svi mogu više zabaviti na trail stazama. S izborom 27,5 i 29er kotača, okviri pokrivaju najširi raspon vožnje po svim terenima koje možete zamisliti. Niski omjer snage čini bicikl vrlo osjetljivim, izbjegava bobbing i nudi mogućnost stalnog korištenja hoda suspenzije. Strmi kutovi cijevi sjedala i otvoreni kutovi vilice čine ove strojeve iz snova spremnima za akciju pri spuštanju gdje možete koristiti puni hod suspenzije za maksimalnu sigurnost.

[Povratak na vrh stranice]

 

Visokoučinkovit aluminij

Za high end bicikle koristi se High Performance 7005 aluminijska legura koja ima vrlo nisku gustoću u kombinaciji s velikom čvrstoćom. Aluminijske cijevi se ojačavaju tamo gdje je to potrebno i čine lakšim gdje je to moguće, pritom koristeći trostruko ili čak četverostruko zadebljane (kao što je to slučaj s modelima REAKCIJA, HANZZ i AERIUM). Koriste se posebni oblici cijevi, proizvedeni tehnologijom hidroformiranja kako bi se bolje nosili s usmjerenim silama. Niska gustoća i visoka čvrstoća, kao i tehnologija zadebljanja i hidroformiranja omogućuju izradu okvira visokih performansi s ultimativnom razinom krutosti.

[Povratak na vrh stranice]

 

Vrlo lagani aluminij

Toplinski obrađena 7005 aluminijska legura vrlo visoke zatezne čvrstoće razvijena je za najviše zahtjeve. Vrlo je kruta, elastična te otporna na zamor i koroziju. Superlite cijevi su trostruko zadebljane, što daje vrlo lagane cijevi s visokom razinom krutosti.

[Povratak na vrh stranice]

 

Wet Paint Surface

Na poliranom, brušenom aluminiju i svim HPC okvirima, logotipi i grafike nanose se u višeslojnoj mokroj boji. Ova tehnologija površinske obrade uglavnom se koristi za uštedu težine.

[Povratak na vrh stranice]

 

X12 Through Axle osovina kotača

U ovom sustavu koristi se konus za pravilno učvršćivanje kotača. Osovinu je potrebno zategnuti samo s jedne strane. Glavne prednosti Syntace sustava su brza i jednostavna promjena kotača, pouzdan položaj diska kočnice, manja težina i veća krutost stražnjeg dijela bicikla.

[Povratak na vrh stranice]