Pogonski dio - Motor

Motor – srce sustava

Motori e-bicikala u sustavu Bosch postoje u varijantama Performance Cruise (25 km/h), Speed (45 km/h), i Performance CX, kao i Active Cruise u kojoj je uključena stražnja kočnica koja se aktivira pokretom pedala unazad. Radi li se o potrebi gradskog prometa, vožnjama po bijelim cestama ili brdskim stazama, izbor iz navedenih varijanti omogućiti će vam vožnje prema vašim osobnim kriterijima.

Varijanta Active

Active motor osigurava odmjerenu brzinu kretanja do 25 km/h. Bicikli na koje se primjenjuje imaju klasični pogon lancem i lančanicima sa brzinama, a postoji i kao varijanta sa stražnjom kočnicom tipa „torpedo“. Glatku krivulju ubrzanja postiže dotjeranim elektronskim sklopom kontrole i motorom koji radi bez vibracija. Doziranje snage obavlja putem trostrukog senzora koji mjeri moment snage vozača tisuću puta u sekundi kako bi uskladio dodatne momente snage. Zato je pogon ravnomjeran i bez trzaja, a iskustvo vožnje je savršeno.

Kućište:

  • Motor i prijenosni mehanizam unutar kućišta dizajnirani su kompaktno i osiguravaju optimalnu poziciju motora u odnosu na podlogu kojom se krećete.

Lagan i kompaktan:

  • Smanjeni volumen motora ima manju težinu i manji razmak pedala koji unapređuje ergonomiju.

Pobjednik dizajnerskih natjecanja:

  • Uz nagrađenu Platinum varijantu, ovaj motor je nagrađen Red Dot nagradom za ergonomiju i u izvedbi u crnoj boji kao glavnoj.

Pogonske osobine motora

U skladu sa svojim imenom, Performance Line motori su namjenjeni sportskoj i snažnoj vožnji. Njihova dinamika daje visoku potporu naporima vozača na svakom terenu, bez obzira na strme uspone ili velike brzine na ravnim dionicama. To je dominantna sportska konfiguracija za e-bicikle.

Od ostatka modela razlikuju se po primjenjenim tehnologijama i dizajnu komponenti unutar kućišta. Uz optimiziranu kontrolu rada putem trostrukog senzora koji mjeri uloženi moment okreta pedala vozača tisuću puta u svakoj sekundi, ovi motori daju izuzetno glatku krivulju rada bez vibracija i trzaja. Uravnotežena snaga, sportske osobine, mala masa i kompaktni oblik rezultiraju čistim užitkom i pouzdanošću. 

Motor Performance CX

Performance Line CX odlikuje se vrlo uočljivim povećanjem obrtnog momenta motora koji iznosi 75 Nm. Ova varijanta ima manje kućište u crnom plastificiranom kućištu namjenjena je zbog svoje snage i sposobnosti jakih ubrzanja biciklima za uspone i teške terene.

Na svakom brdskom terenu dati će, makar i uz visoku kadencu visoki udio u pogonu bicikla i neočekivana ubrzanja i dovesti vas do svakog vrha. Potpuno novi doživljaj brdskog biciklizma moguće je doseći uz Performance Line CX motor.