Koji bicikl odabrati?

Kad razmišljate o vrsti bicikla pokušajte razmisliti o odgovorima na sljedeća pitanja:

  • S kim se vozite?
  • Kakve bicikle voze vaši prijatelji?
  • Kakve bicikle ste imali, koji vam je bio najdraži?
  • Kakve bicikle ste imali, koji vam se najmanje svidio?
  • Kako mislite koristiti novi bicikl?

Ako kupujete bicikl zbog vožnje s prijateljima, odaberite isti tip bicikla. S MTB biciklom ćete jako teško pratiti prijatelje na cestovnim biciklima, a s cestovnim biciklom ne možete ići po makadamu i blatu. Ako ste u djetinjstvu uživali na specijalki s tri brzine, možda ćete opet doživjeti taj osjećaj, a ako baš i ne volite cestovnjaka koji vam stoji u garaži, MTB ili trekking će biti puno bolji. Naposljetku, možda su sva ova pitanja suvišna jer se samo želite zabavljati i bezbrižno voziti. U tom slučaju električni bicikl definitvno treba biti vaš prvi izbor.

ELEKTRIČNI BICIKL

 

elektricni bicikli

Ako svakodnevno prelazite veliku udaljenost, ne želite se previše umoriti i oznojiti ovo je savršeno rješenje za vas. Jak,tih i ekonomičan motor vožnju pretvara u novo iskustvo.

Pogledaj ponudu Električnih bicikala

 

MTB BICIKL

 

mtb bicikli

MTB bicikli (Mountain bike) su konstruirani za teške terene i najteže uvjete vožnje. Opremljeni su širokim gumama s grubim profilom, snažnim kočnicama i prednjom vilicom sa suspenzijom. MTB bicikli s prednjim amortizerom zovu se Hardtail, a MTB bicikli s prednjim i stražnjim amortizerom zovu se Fullsuspension ili fully i namijenjeni su za agresivniju vožnju i spusteve.

Pogledaj ponudu MTB bicikala

 

CESTOVNI BICIKL

 

cestovni bicikli

Cestovni bicikli su konstruirani za brzu vožnju po kvalitetnim podlogama. Opremljeni su laganim i brzim gumama, "drop bar" volanom, kvalitetnim dijelovima i mogu se koristiti za natjecanja. Konstrukcijom su najlakši tip bicikla i ne podnose lošu podlogu ili veliki teret.

Pogledaj ponudu Cestovnih bicikala

 

TREKKING / CROSS BICIKL

 

trekking bicikli

Do Nordkappa i natrag! Ili samo podnevna vožnjica, Trekking bicikli su konstruirani da vam pruže maksimalno zadovoljstvo i udobnost u vožnji cestom ili prirodom. Imaju mogućnost ugradnje blatobrana i nosača tereta, a gume su grubljeg profila za vožnju i po lošijoj podlozi.

Pogledaj ponudu Trekking / Cross bicikala

 

GRADSKI BICIKL

 

gradski bicikli

Izraz "city bike" dosta je općenit jer sa svakim biciklom možete voziti po gradu, ali ipak glavne razlike gradskog bicikla od ostalih su stabilna, uspravna pozicija sjedenja i oprema koja omogućuje vožnju u običnoj odjeći bez da se uprljate kao i mogućnost montaže dječje sjedalice, torbe ili bisaga.

Oprema koja se podrazumijeva na gradskom biciklu je:

  • gume sa malim otporom kotrljanja
  • blatobrani
  • lancobran
  • nosač tereta
  • svjetla

Bolji modeli gradskih bicikala dolaze opremljeni s integriranim brzinama u stražnjoj glavčini i generatorom struje u prednjoj glavčini.

Pogledaj ponudu Gradskih bicikala

 

SKLOPIVI BICIKL

 

sklopivi bicikli

Sklopivi bicikli su idealni za one koji bicikl žele koristiti kao pomoćno prijevozno sredstvo na vlaku, avionu, brodu i sl. Takođe, sjajan su izbor ako vam nedostaje prostora za držanje bicikla. Zbog svojih malih dimenzija upotrebljivi su u svakodnevnom prometu, a kad su sklopljeni stanu u autobus, prtljažnik automobila ili pod uredski stol.

Pogledaj ponudu Sklopivih bicikala