Koji bicikl odabrati?

Kad razmišljate o vrsti bicikla pokušajte razmisliti o odgovorima na sljedeća pitanja:

  • S kim se vozite?
  • Kakve bicikle voze vaši prijatelji?
  • Kakve bicikle ste imali, koji vam se najviše svidio?
  • Kakve bicikle ste imali, koji vam se nije svidio?
  • Kako mislite koristiti novi bicikl?

Ako kupujete bicikl zbog vožnje s prijateljima, odaberite isti tip bicikla. S MTB biciklom ćete jako teško pratiti prijatelje na cestovnim biciklima, a s cestovnim biciklom ne možete ići po makadamima i blatu. Ako ste u djetinjstvu uživali na specijalki s tri brzine, možda ćete opet doživjeti taj osjećaj, a ako baš i ne volite cestovnjaka koji vam stoji u garaži, MTB ili trekking  će biti puno bolji izbor za Vas.
 

MTB BICIKL


MTB bicikl(Mountain bike) su konstruirani za teške terene i najteže uvjete vožnje. Opremljeni su širokim gumama sa grubim profilom,snažnim kočnicama i prednjim vilicom sa suspenzijom. MTB bicikli sa prednjim amortizerom se zovu HARDTAIL, a MTB bicikli s prednjim i stražnjim amortizerom se zovu fullsuspension ili fully i namijenjeni su za agresivniju vožnju i spusteve.

Pogledaj ponudu MTB bicikala

 

CESTOVNI BICIKL


Cestovni bicikli su konstruirani za brzu vožnju po kvalitetnim podlogama. Opremljeni su laganim i brzim  gumama, “bend“ volanom, kvalitetnim dijelovima i mogu se koristiti za natjecanja. Konstrukcijom su najlakši tip bicikla i ne podnose lošu podlogu ili veliki teret.

Pogledaj ponudu Cestovnih bicikala

 

TREKKING / CROSS BICIKL


Do Nordkapp-a i natrag! Ili samo podnevna vožnjica , Trekking bicikli su konstruirani da vam pruže maksimalno zadovoljsto i udobnost u vožnji cestom ili prirodom. Imaju mogučnost ugradnje blatobrana i nosača tereta, a gume su grubljeg profila za vožnju i po lošijoj podlozi.

Pogledaj ponudu Trekking / Cross bicikala

 

GRADSKI BICIKL


Izraz "city bike" je dosta općenit jer sa svakim biciklom možete voziti po gradu, ali ipak glavne razlike gradskog bicikl od ostalih su stabilna, uspravna pozicija sjedenja i oprema koja omogućuje vožnju u običnoj odjeći bez da se uprljate kao i mogućnost montaže dječje sjedalice, torbe ili bisaga.

Oprema koja se podrazumijeva na gradskom biciklu je:

  • Gume sa malim otporom kotrljanja
  • Blatobrani
  • Lancobran
  • Nosač  tereta
  • Svijetla

Bolji modeli gradskih bicikala dolaze opremljeni s integriranim brzinama u stražnjoj glavčini i generatorom struje u prednjoj glavčini.

Pogledaj ponudu Gradskih bicikala


CRUISER BICIKL

Cruiser bicikli su jako slični gradskim biciklima, ali su napravljeni za ugodnu, opuštenu i laganu vožnju. S uspravnom sjedećom pozicijom, širokim sjedalom, širokim volanom i širokim „balon“ gumama predstavljaju fotelje među biciklima. Obično su sa jednom ili 6 brzina za ugodnu vožnju po ravnicama.

Pogledaj ponudu Cruise bicikala

 

SKLOPIVI BICIKL


Sklopivi bicikli su idealni za one koji bicikl žele koristiti kao pomoćno prijevozno sredstvo na vlaku, avionu, brodu…. Ili ako vam nedostaje prostora za držanje bicikla. Zbog svojih malih dimenzija upotrebljivi su u svakodnevnom prometu, a kad su sklopljeni stanu u autobus, prtljažnik automobila ili pod uredski stol.

Pogledaj ponudu Sklopivih bicikala

 

ELEKTRIČNI BICIKL


Ako svakodnevno prelazite veliku udaljenost, ne želite se previše umoriti i oznojiti ovo je savršeno rješenje za vas. Jak,tih i ekonomičan motor vožnju pretvara u novo iskustvo.

Pogledaj ponudu Električnih bicikala

 

TRICIKL


Tricikli su idealni bicikli za velike terete,starije osobe ili osobe koje imaju poteškoća s koordinacijom.

Pogledaj ponudu Tricikla