Odabir veličine i održavanje ski rukavica

Odabir odgovarajuće veličine

Ispravna veličina rukavica je kada na vrhu prstiju još uvijek ima malo prostora, znači da vrhovi prstiju ne dodiruju rukavice, kako bi topli zrak mogao cirkulirati među prstima. Dodirivanje rukavica s vrhovima prstiju sprječava cirkulaciju zraka, što kod ljudi sa slabijom cirkulacijom uzrokuje hlađenje ruku.

Ovim se osobama savjetuje da kada ne skijaju i sjede vani stave rukavice u skijašku jaknu jer će na taj način održavati toplinu rukavica. U suprtonom će imati hladne ruke i hladne rukavice, a zbog slabije cirkulacije krvi, ruke se ne mogu zagrijati.

Također, posebno je važno da palac i kažiprst ne dodiruju vrh rukavice jer to uzrokuje da rukavica postane previše uska između palca i kažiprsta. Upotreba skijaških štapova povećava napetost na ovom dijelu rukavice, što može dovesti do pucanja rukavica po šavovima.

Leki i Reusch na svojim stranicama pružaju mogućnost mjerenja odgovarajuće veličine rukavica, koje možete obaviti na ekranu računala ili predlošku ispisanom na papir.

Vodič za odabir veličine LEKI rukavica

Vodič za odabir veličine REUSCH rukavica:

 

Održavanje

Kod pranja i sušenja rukavica važno je sljedeće:

  1. Rukavice uvijek perite u skladu s uputama za pranje navedenim na ušivenoj etiketi rukavica.
  2. Kod pranja rukavica s vodonepropusnom membranom, nemojte koristiti omekšivač tkanine. Koristite samo blago sredstvo za pranje.
  3. CIJEĐENJE MOKRIH RUKAVICA NIJE DOZVOLJENO jer smanjuje debljinu sloja toplinske izolacije, što rezultira smanjenim zadržavanjem topline.
  4. Rukavice NIKADA NE SMIJETE SUŠITI izravno na izvoru topline; rukavice se UVIJEK SUŠE NA SOBNOJ TEMPERATURI ili sušilima posebno namijenjenim za rukavice. Sušenjem izravno na izvoru topline uzrokujemo da se rukavica ukoči i počne pucati, posebno na dlanovima i kožnim dijelovima rukavice.
  5. Nije neophodno posebno održavanje rukavica. Međutim, preporučuje se da kožne dijelove rukavica prije početka svake sezone i na kraju svake sezone zaštitite kremom za kožu. Dovoljna je i krema za ruke, jer koža u osnovi ima ista svojstva kao i ljudska koža. Poželjno je i povremeno tretiranje unutrašnjosti sa dezinfekcijskim sredstvom.

 

Pogledajte našu ponudu skijaških rukavica!